Waterdunen 
   Weetjes, het boek en waar zijn we nu eigenlijk? 
   Stormkracht! 
   Producties 
   dRANGNEWS!  

THEATERSTUK ‘’HET VERRAAD VAN WATERDUNEN’’ VAN ROB RUGGENBERG

juni-juli 2016

Tekst: Patricia Kuiper Regie: Oscar Postema

Voorstelling Arsenaal Theater Vlissingen op 15 juli 2016.

Spel: Linde Otten, Odette Snethorst,Meike Helleman,Sharon Prince en Hilde van de Berg. Tekst: Patricia Kuiper Regie: Oscar Postema, Regie-assistentie:Bob van Schuylenburch Vormgeving: Ramon de Nennie

  Speelrooster klik op LOGO 

Openbare voorstelling vrijdag 15 juli Arsenaal Theater Vlissingen.

Het Verraad van Waterdunen zal in juni/juli 2016 worden opgevoerd als  onderdeel van een drieluik 80-jarige oorlog: Vestingen-Museum-Toneel. Opvoeringen in IJzendijke.

Klik op het boek voor website Rob Ruggenberg!  Download hier de flyer!

Enghel, Barbe en Lo.

 

Repetitie foto.

     Eerste scene Waterdunen.pdf

Met Waterdunen wil De dRANG verder borduren op het Zeeuwse erfgoed met Vlissingen en de Westerschelde in de 80- jarige oorlog als achtergronddecor. Een stuk gebaseerd op het boek van Rob Ruggenberg; "Het verraad van Waterdunen".

De dRANG heeft met het stuk "Stormkracht" bewezen educatief theater te kunnen maken, waarin het verhaal centraal blijft staan. Stormkracht is in 2013 in Het Watersnood Museum 46 keer opgevoerd voor 1500 Zeeuwse leerlingen van het basisonderwijs.

Het stuk "Waterdunen" is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs en eventueel onderbouw voortgezet onderwijs. Doordat het hier een theatrale vertelling betreft kan het in principe overal worden opgevoerd.

Historische context

Waterdunen was een stadje op een eiland in de rivier de Honte, de huidige Westerschelde. Grote stormvloeden vaagden het weg. Tot ver in de zestiende eeuw lag er nog een zandbank met restanten van Waterdunen. Deze tot de verbeelding sprekende locatie speelt een belangrijke rol in de historische jeugdroman Het verraad van Waterdunen van Rob Ruggenberg.

 


sponsor website: CeeBee IT